Diplomerad trädgårdsarkitekt

Trädgårdsarkitekt

Trädgårdsakademins utbildning till Diplomerad trädgårdsarkitekt riktar sig till dig som vill arbeta med att planera trädgårdar och mindre grönytor från grunden. 

I utbildningen lär du dig att planera trädgårdens grundstruktur, att välja rätt växt för rätt plats, att välja material utifrån funktion och stil, hur du kan presentera dina lösningar och idéer med idékollage, ritningar och skisser för din kund och hur du kan lägga upp ditt arbete som trädgårdsarkitekt.

Utbildningen motsvarar ett års heltidsstudier och avslutas med ett examensprojekt. Den omfattar tolv delkurser inom ämnesområdena trädgårdsdesign, växtkännedom, ritteknik och entreprenörskap.

Hela utbildningen går på distans men omfattar även fysiska träffar i form av fältvandringar och workshops. Frivilliga virtuella workshops, livesända föreläsningar och chatt varje vecka ingår också. Se vårt kalendarium för mer information om webbinar, chatt, workshops och fältvandringar.

Trädgårdsakademins utbildning till Diplomerad trädgårdsarkitekt leder även till möjlighet att erhålla yrkesbevis i växtkännedom samt yrkesbevis i Ritningsläsning & mätteknik.

Arbetsmarknaden för trädgårdsarkitekter

Marknadsundersökning 2023 »

Marknadsundersökning 2020 »

Hela: Tolv delkurser
Start: Flexibel
Pris: 132 375 inkl. moms (105 900 exkl. moms)
Beräknad studietid: Minimum 1600 timmar
Giltighetstid: 12 månader
Examen: Diplom erhålls efter godkända delkurser och examensprojekt.
Rabatterat pris »

Utbildningen kan även läsas del för del:

Del 1: Sju delkurser
Start: Flexibel
Pris: 65 000 inkl. moms (52 000 exkl. moms)
Beräknad studietid: Minimum 800 timmar
Giltighetstid: 12 månader
Examen: Kursintyg erhålls efter godkända delkurser och examination.
Rabatterat pris »

Del 2: Fem delkurser
Start: Flexibel efter påbörjade kurser i del 1.
Pris: 72 000 inkl. moms (57 600 exkl. moms)
Beräknad studietid: Minimum 800 timmar
Giltighetstid: 12 månader
Examen: Diplom erhålls efter godkända delkurser och examensprojekt.
Rabatterat pris »

Efter genomgången utbildning ska du kunna planera och formge villaträdgårdar som egen företagare eller som anställd inom trädgårdsnäringen.

Utbildningen ger dig praktiska färdigheter i:

  • Trädgårdsdesign och trädgårdsplanering.
  • Ritteknik och presentationsteknik.
  • Ritningsläsning och mätteknik inklusive avvägning och utsättning.
  • Växtkännedom för val av rätt växt för rätt plats med utgångspunkt från trädgårdsägarens behov, önskemål och förväntningar samt med utgångspunkt från ståndort och växtdynamik.
  • Val av material för trädgårdens hårdgjorda ytor med utgångspunkt från materialens egenskaper och lämpliga användningsområden inklusive ytbehandling, skötsel och underhåll.
  • Kundvärde och marknaden för trädgårdsarkitektuppdrag.

Via Trädgårdsakademins utbildningsplattform når du ditt utbildningsmaterial, genomför uppgifterna och kommunicerar med dina lärare och dina studiekamrater. I några av delkurserna ingår fysiska träffar och virtuella workshops. Varje vecka har du möjlighet att delta i chatt och livesända föreläsningar i realtid eller tar del av inspelningar i efterhand.

Se vårt kalendarium för mer information om webbinar, chatt, workshops och fältvandringar.

Erbjudande!

Har du planer på att läsa hela utbildningen till Diplomerad trädgårdsarkitekt men känner dig lite osäker? Läs Trädgårdsdesign Primo först! Den ger dig en arbetsmetod för hur du tar dig an ett designprojekt och du får känna på hur det är att läsa på distans hos oss. Känner du sedan att du vill läsa hela utbildningen drar vi av det du redan betalt in.

»Friheten i att kunna påbörja och avsluta utbildningen när det passade mig bäst och att utbildningen är lagom omfattande, men ändå heltäckande, för att motivera mig till studier senare i livet.«

Student, Diplomerad trädgårdsarkitekt

Anmäl dig till utbildningen här

  • Läs hela eller i delar
  • Betala med faktura
  • Börja inom 10 dagar