Trädgårdsritningar i SketchUp

Ritteknik

Trädgårdsritningar i SketchUp är en kurs för dig som vill kunna rita trädgårdar digitalt. I kursen lär du dig grunderna i ritprogrammet SketchUp. Du lär dig hur du kan rita upp en digital modell av en trädgård och hur du ritar skalenliga planritningar så som illustrationsplaner och planteringsplaner. Vi går igenom hur du tar ut bilder från din modell som visar trädgården från olika vinklar i perspektiv. Du får öva dig i att ta fram ritningar i olika stilar och färgsättningar. Du får lära dig göra skuggstudier för att visa hur trädgården upplevs under olika årstider och tid på dygnet. Efter den här kursen vet du hur du kan göra tydliga och tilltalande digitala presentationer med SketchUp.

Så här går det till

Kursen inleds med en genomgång av grunderna i SketchUp Pro. Du lär dig hur du navigerar och de viktigaste verktygen i programmet. Under kursens gång lär du dig sedan att steg för steg rita både tredimensionella trädgårdsmiljöer och skalenliga planritningar. I kursen ingår en fördjupning där vi går igenom hur du skapar din egen designstil med SketchUp och hur du använder programdelen LayOut för att skapa tydliga och tilltalande presentationer. Du kommer också att få tips och råd om genvägar och snabbkommandon för att kunna rita så tidseffektivt som möjligt.

I kursen visar vi programmet i PC-miljö, men det går även att använda SketchUp i Mac-datorer.

Ritprogrammet SketchUp finns tillgängligt för nedladdning under en 30 dagars testperiod som du kan påbörja när som helst. I kursen ingår sedan en studentlicens till programmet som du kommer att få tillgång till under tiden du genomför din kurs hos oss.* Du får inte använda din studentlicens i kommersiellt syfte.

Förkunskaper

Trädgårdsritningar i SketchUp riktar sig till dig med erfarenhet motsvarande kursen Trädgårdsritning. I denna kurs behöver du ha god datorvana och kännedom om trädgårdsarkitektens vanligaste trädgårdsritningar för att kunna delta. Förbered dig gärna genom att prova SketchUp Free som är en förenklad version av programmet.

*) Studentlicensen har du tillgång till i max 6 månader. Kursen och avsnittet med frivillig fördjupning har du tillgång till i ytterligare 6 månader men då använder du din egen SketchUp-licens.

Start: Flexibel

Form: Distans med månadsvisa workshops online.

Pris: 11 949 kr

Beräknad studietid: Minimum 120 timmar

Giltighetstid: 12 månader

Examen: Kursintyg erhålls efter godkända kursmoment och examination.

Efter avslutad kurs ska du kunna

  • Rita trädgårdsmiljöer i 3D med ritprogrammet SketchUp.
  • Presentera bilder som visar olika vyer i en trädgårdsmiljö.
  • Skapa planritningar från en SketchUp-modell.

Börja rita
Kom igång
Verktyg
Skapa ytor
Skapa objekt
Färglägg ytor
Grupper
Komponenter
Importera objekt

Skapa 3D-modell
Importera tomtkarta
Trädgårdsmodell
Presentationer

Planritningar
Illustrationsplan
Elevation
Planteringsplan
Markplaneringsplan

Egna uppdrag
Fördjupning
SketchUp Pro
Layout

Examination
Illustrationsplan
Planteringsplan
Trädgårdsmodell

Trädgårdsritningar i SketchUp ges på distans. Via Trädgårdsakademins utbildningsplattform når du ditt utbildningsmaterial, genomför uppgifter och kommunicerar med din lärare. I kursen ingår en studentlicens till SketchUp som du får tillgång till under tiden du genomför din kurs hos oss. Du får inte använda din studentlicens i kommersiellt syfte.*

Utöver kursmaterialet hålls månadsvisa workshops där du får möjlighet att öva dig på SketchUp Pro tillsammans med dina studiekamrater och din lärare. Se vårt kalendarium Fältvandringar & Workshops för aktuell workshop under din studietid.

Kursen tar cirka 120 timmar att genomföra och du har tolv månader på dig att slutföra den. Innehållet omfattas av en variation av inlämningsuppgifter, övningar, föreläsningar, faktatexter, bildexempel och bildspel. Under kursens gång får du återkoppling och kommentarer från din lärare. Efter examination erhåller du kursintyg.

I kursen får du även tillgång till Trädgårdsakademins Webbcafé där du får kontakt och utbyter erfarenheter med dina lärare och studiekamrater via chatt och diskussionsforum. Du får också möjlighet att delta i livesända föreläsningar varje vecka.

 

*) Studentlicensen har du tillgång till i max 6 månader. Kursen och avsnittet med frivillig fördjupning har du tillgång till i ytterligare 6 månader men då använder du din egen SketchUp-licens.

»Min lärare visade programmet på ett lättsamt och inspirerande sätt vilket jag är väldigt nöjd över.«

Student, Trädgårdsritningar i SketchUp

Anmäl dig till kursen här

  • Välj din studietakt
  • Betala med faktura
  • Börja inom 10 dagar