Studera trädgård på distans

När du studerar hos oss väljer du själv tid och rum för dina studier – du har alltså möjlighet att arbeta och studera samtidigt. Du behöver ha tillgång till e-post och internet men inte hela tiden. En stor del av inlärningen gör du utan dator.

Vår studiemetod bygger på individuell undervisning med personlig handledning, så att det blir smidigt för dig att följa den kursplan vi lagt upp tillsammans. Du får hela tiden utnyttja din kreativa förmåga för att lösa de olika och mångskiftande problem du ställs inför. Snart kommer du att märka hur roligt det är när du bygger på ditt kunnande och kan ta dig an allt knepigare uppgifter.

Hela tiden får du förstås den hjälp du behöver av oss. Våra lärare är alla utbildade på Sveriges lantbruksuniversitet eller motsvarande, men med olika inriktningar och specialområden. Vi ser till att du får tillgång till den lärarkompetens som bäst svarar upp mot dina behov och önskemål.

Din trädgårdsutbildning hos Trädgårdsakademin

I våra trädgårdskurser får du tillgång till vår utbildningsplattform. Här finner du kursens innehåll med faktatexter, bildspel, föreläsningar, tester, inlämningsuppgifter, lärarledda chattillfällen och virtuella workshops. Via utbildningsplattformen genomför du din utbildning och håller kontakten med din lärare och dina studiekamrater.

Verklighetsbaserade praktikfall

Ett viktigt inslag i våra trädgårdskurser är verklighetsbaserade praktikfall där du får träna dig i din roll som trädgårdsdesigner eller trädgårdsarkitekt. När du är klar med din trädgårdskurs hos oss och alla kursmoment är godkända erhåller du kursintyg. Efter utbildningen till Diplomerad trädgårdsarkitekt erhåller du diplom.

Flexibel start och fri studietakt

Våra trädgårdskurser går på distans och har flexibel start. Du börjar när du har tid och lust! Inom tio dagar efter din anmälan får du tillgång till din utbildningsplattform och kan börja din trädgårdsutbildning hos oss. I några av våra kurser träffas vi i en workshop eller en fältvandring under en eller två dagar beroende på kurs. I alla kurser deltar du i livesända webbinar och chattar varje vecka eller lyssnar på inspelningarna i efterhand.

Så säger våra studenter om att studera på distans »

Innan du börjar

För att kunna genomföra utbildningen hos oss behöver du ha grundläggande datorkunskap. Detta innebär att du kan använda ordbehandlingsprogram som Word, Pages, eller motsvarande och att du kan spara filer samt bifoga filer från din dator när du skickar inlämningar till oss.

Du behöver också kunna hantera olika filtyper och att spara om filer från en filtyp till en annan. Ett vanligt exempel är att spara om ett Word-dokument till pdf-format. Vi tar i första hand emot pdf-filer och bildfiler som exempelvis jpeg eller png.


Vanliga frågor & svar

Här har vi samlat vanliga frågeställningar om distansutbildning hos oss.

Gå till frågor & svar »

Så här enkelt är det

1
Anmäl dig här på hemsidan och börja när du vill.
2
Få personlig återkoppling av lärare från branschen.
3
Gör utbildningen helt i din takt. Delta i föreläsningar live eller i efterhand. När du vill, var du vill.
4
Kursintyg och examination!

Trädgårdsakademin är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Våra trädgårdskurser uppfyller deras högt ställda krav på garantier och utbildningskvalitet.

Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.