Trädgårdsutbildningar på distans #pluggaträdgård

Hem / Alla artiklar / Vi gratulerar Lotta Waldeck till examen Diplomerad trädgårdsarkitekt!

Vi gratulerar Lotta Waldeck till examen Diplomerad trädgårdsarkitekt!

” Jag startade med Trädgårdsdesign Primo och Yrkesbevis i växtkännedom och har sedan byggt på med fler kurser. Jag har nog läst från och till under fyra år men det har varit skönt att kunna kombinera studierna med småbarnslivet. Att kunna bestämma min egen studietakt har varit toppen!“

När vi ringer upp Lotta så sitter hon i sin trädgård och ser ut över åkrarna nedanför. Jag ber henne beskriva det hon ser och får veta att hon bor i ett suterränghus högt upp i samhället med utsikt över skogen och de böljande sädesfälten.
— Det är så fint att se alla årstidernas växlingar på fälten, alla färgerna från nysådd fram till slåtter och sedan den öppna jorden, säger hon.
Lotta har just blivit klar med sin examen som diplomerad trädgårdsarkitekt vid Trädgårdsakademin i Ängelholm.
— Tidigare jobbade jag som systemutvecklare vid ett statligt verk, så det här är en helt annan värld. Jag har tagit det helt i min egen takt, att läsa på distans är perfekt, säger Lotta.
— Jag startade med Trädgårdsdesign Primo och Yrkesbevis i växtkännedom och har sedan byggt på med fler kurser. Jag har nog läst från och till under fyra år men det har varit skönt att kunna kombinera studierna med småbarnslivet. Att kunna bestämma min egen studietakt har varit toppen! Det roligaste har varit att komma på idéer och planera, att testa nya kombinationer i växtval, färger och blanda med andra material. Jag kommer att jobba mot kunder och presentera fräscha lösningar för deras trädgårdar. Jag har ett eget företag och min plan är att jobba med både design, planering och skötsel av grönytor. Jag kommer även att leta upp en bra anläggningsfirma att ha som samarbetspartner. Jag tror att det lossnar lite på marknaden nu. Folk inser att de inte själva hinner och kan skapa den miljö som de vill leva i helt enkelt.
Hur ser din egen trädgård ut? frågade vi lite nyfiket. Med ett skratt svarar Lotta:
— Du vet ju det där med skomakarens barn… — Skämt åsido så bor vi väldigt gynnsamt här vid Bråviken. Åby har faktiskt tre zoner så man kan plantera mycket här. I en souterrängträdgård har man mycket gratis från början så det är kul att försöka sig på något nytt.
Vi tackar för den lilla pratstunden och önskar Lotta lycka till. Tack svarar hon, nu blir det en stund med kaffe och sudoku innan trädgårdshandskarna kommer på igen.