Trädgårdsutbildningar på distans #pluggaträdgård

Hem / Alla artiklar / Vad är det bästa med kursen Trädgårdsritning

Vad är det bästa med kursen Trädgårdsritning

“Att få öva på alla ritningstyper i hela processen i ett trädgårdsdesignprojekt.” Det är det bästa med kursen Trädgårdsritning, säger läraren Robert Simonis. 

Vad är det bästa med kursen Trädgårdsritning?

  • Du får öva på alla ritningstyper i hela processen i ett trädgårdsdesignprojekt, från skisser och funktionsplan till illustrationer och planteringsplan. Från projektstart till avslut. 
  • Du får delta i en workshop där du får möjlighet att öva på och inspireras av olika rittekniker tillsammans med mig och dina kurskamrater. 
  • Kursen är praktiskt utformad med många exempel och övningar där du steg för steg lär dig hur du tar fram ritningar till ett komplett gestaltningsförslag, klar att användas i praktiken vid anläggning. 

Varför tycker du att man ska läsa kursen Trädgårdsritning?

Det här är en mångsidig kurs, fullproppad med handgriplig information som efter avslut leder till att man faktiskt kan börja jobba med ritningsdelen av yrket som trädgårdsdesigner. Kursen har en bredd och är en god plattform för vidare studier inom ämnen som rör trädgårdsdesign. 

Vad är ditt bästa tips när det gäller att rita trädgårdar?

Att lära sig grunderna väl, att öva på dessa och att vara konsekvent med upplägget från kundmöte till färdig produkt sparar en massa tid och onödigt huvudbry. När man bemästrar grunderna som lärs ut i våra kurser så kan man anpassa dessa till sitt eget formspråk och uttryck men man vet vad som är viktigt i uppbyggnaden av en ritning och en trädgårdsdesign, det ska sitta i ryggraden när man är klar med utbildningen. 

Illustrationsplan ritad av Ronja Koskinen, Idyll garden, under sina studier i kursen Trädgårdsritning. (@idyll.garden på Instagram)
Illustrationsplan ritad av Anna Sahlback under sina studier i kursen Trädgårdsritning.

Text: Anette Åkerström