Trädgårdsutbildningar på distans #pluggaträdgård

Hem / Alla artiklar / Möt Desirée – vår utbildningssamordnare med kvalitetsansvar

Möt Desirée – vår utbildningssamordnare med kvalitetsansvar

Vad arbetar du med på Trädgårdsakademin?

Jag arbetar som utbildningssamordnare med kvalitetsansvar. Det mesta av fokuset ligger på kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling vilket innefattar många olika delar, inte bara kursinnehåll. För mig är hela kundresan viktig att göra så bra som möjlig, från första kontakt med Trädgårdsakademin för den blivande studenten till vad som sker efter avslutad utbildning. Det är ett ständigt pågående utvecklings- och förändringsarbete som aldrig tar slut. Och jag tycker det är otroligt roligt och givande att få arbeta med detta. Kort sagt arbetar jag med att hålla en hög kvalitet på Trädgårdsakademin och utbildningarna.

Vad gjorde du innan du kom till Trädgårdsakademin?

Jag har gjort många olika saker i mitt liv. Jag har arbetat inom HR, arbetat med avtalsförvaltning, processutveckling, kvalitetssäkring, utbildning med mera. Innan barnen kom arbetade jag som säljare och butikschef. Så jag har erfarenheter från många olika områden, branscher och arbetsgivare vilket jag ser som en styrka.

Innan och under tiden jag arbetat har jag även läst en hel del. Vid Lunds universitet har jag läst humanistiska ämnen, bl. a arkeologi men även statsvetenskap, samhällsgeografi och arbetsrätt. Senast läste jag en kurs i projektledning och entreprenörskap. Jag har aldrig drivit eget företag, men jag tycker det är otroligt intressant att få arbeta så nära driften av ett företag. Och vem vet vad framtiden bär med sig, jag har massor av idéer!

Vad fick dig att vilja jobba här?

Jag har alltid varit intresserad av trädgård, djur och natur. Jag bor nära naturvårdsområden och har en egen trädgård att påta i. Så det intresset kombinerat med det jag gjort innan inom utveckling, kvalitetssäkring, utbildning och kundkännedom passade fint ihop. Och att få arbeta med helheten, både kvalitet internt och externt.

Vad gör du på fritiden?

Jag bor precis vid ett naturvårdsområde och en av åsarna i Skåne, så jag är ute och vandrar mycket. Jag gillar också fågelskådning, det är avkopplande och spännande på samma gång! Som kontrast till mitt arbete på Trädgårdsakademin som mest utförs framför datorn arbetar jag gärna med händerna på min fritid. Jag tar till vara det trädgården ger, jag klär om möbler och arbetar i lera. I både huset och trädgården är det ständigt pågående projekt, mitt arbetsrum fick precis vackert gröna väggar och jag håller på att designa nytt badrum och kök. Framtida projekt är att skaffa en ny kamera för att komma igång med fotografering igen. Det finns alltid något att göra, det viktiga är att det ger energi!