Webbinar: Perennodlarens val

Föreläsare: Marie Wändel, Wändels Perenner

Det finns en perenn för varje plats i din trädgård. Att en växt är perenn innebär att den är flerårig, på samma sätt som vedartade buskar och träd. Mångfalden är stor både när det gäller färg, form och funktion.

Att välja perenner är både lätt och svårt. Marie Wändel kommer att presentera tåliga klassiker som passar på bra på många växtplatser men också ta med några av alla de roliga nyheter som kommer varje år.

Vem är Marie Wändel?
De senaste 20 åren har jag haft perenner i tankarna morgon, middag och kväll. Trots att jag och min man driver Sveriges största perennaodling tröttnar jag aldrig på att hitta nya kombinationer av perenner. Jag brukar säga att mina perennaglasögon sitter alltid på och var jag än är så tar jag gärna kameran med för att spara mina intryck. Mitt arbete var tidigare som rådgivare inom biologiskt växtskydd och jag har alltid haft naturen som förebild. Jag är utbildad trädgårdsingenjör med inriktning odling och att dela med mig av kunskap ligger mig varmt om hjärtat. Därför driver jag också perenner.se.