Webbinar: Mästarrabatten 2014 – Enade vi stå

Vi känner Stefan Mattson som den nyfikne visionären som aldrig slår sig till ro. Han utvecklar och utvecklas ständigt. Efter 25 år i Enköping gick Stefan vidare till bostadsbolaget Svenska Bostäder i Stockholm och sedan till Halmstads Fastighets AB. Här var och är uppgiften att förändra bostadsmiljöer. I Stefans händer blir de gröna, blommande och trivsamma. Mästarrabatten 2014 är ett exempel.

Stefan har alltid arbetat med helheten och nyttjat möjligheterna med alla typer av växter. När han på 1980-talet minskade på Enköpings årliga sommarblomsplanteringar för att utveckla användningen av perenner var det något alldeles nytt. Det magnifika resultatet har för alltid förändrat synen på vad som är möjligt i den offentliga miljön.

I Enade vi stå – blommor, blad och enar tar Stefan Mattson med sig sina erfarenheter från det storskaliga, som också är en poäng i det småskaliga. Växterna är sådana som alltid lever upp till förväntningarna och som han anser borde användas mer. En ogräsfri, väldränerad jord åt det lättare hållet, och ett soligt och varmt läge, är förutsättningarna för att lyckas med Mästarrabatten 2014.

Föreläsare Lena Truelsen blev färdig trädgårdsingenjör 1976 och är fjärde generationen trädgårdsmästare. Genom åren har hon drivit gardencenter, arbetat med projektering av utemiljöer i bostadsområden och de senaste 20 åren har hon varit projektledare i Trädgårdsringen och BoGrönt, där huvudsakliga uppgiften varit att leda arbetet med årets återkommande kampanjer; växtval och inköp.