Webbinar: Markmaterial för olika stilar

Hårdgjorda ytor och dess markmaterial är mer eller mindre beständiga i en trädgård. Jämfört med växter så håller de hårda materialen länge, ibland mycket länge, som natursten till exempel. Andra material åldras snabbare och kan behöva bytas ut efter en tid, antingen av funktionella eller av estetiska skäl, som trä eller betongsten.

Eftersom de hårdgjorda ytorna är så beständiga blir de särskilt viktiga för att bära fram stil och tema i en trädgård. Vilka material hör till vilka stilar? I detta webbinar går vi igenom olika material kopplat till specifika trädgårdsstilar. Vissa material fungerar nästan överallt, som grus eller natursten, medan andra passar i moderna trädgårdar men inte historiska, exempelvis cortenstål eller skarpkantad betong.

Matilda Hallgren är biolog och trädgårdsingenjör med inriktning design. Hon har undervisat på Trädgårdsakademin sedan 2007 och har även jobbat med designuppdrag för både privat- och företagskunder samt med plantskolearbete, skötsel och annat praktiskt inom den gröna näringen.