Webbinar: Exotiska växter för uterum och uteplatser

Föreläsare: Lena Truelsen

Exotiska växter bidrar till att skapa härliga miljöer i utrum från tidig vår till sen höst, i vissa fall även vintertid beroende på uterummets isolering. Förutom att de bidrar till en trivsam dekorativ miljö bidrar de även med att hålla luften fuktig och angenäm att vistas i.

På uteplatser, när vi inte längre har frostnätter, kan vi åstadkomma fantastiska miljöer till glädje både för oss människor men även för pollinerande insekter. Mitt på sommaren kan det vara uppehåll i trädgårdens blomning och då är de blommande exotiska växterna oumbärliga. 

Föreläsare Lena Truelsen är nybliven pensionär med genuint växt intresse. Hon blev färdig trädgårdsingenjör 1976 och är fjärde generationen trädgårdsmästare. Lena Truelsen har många strängar på sin lyra: 
– Drivit familjeföretag, Gardencenter i Göteborgstrakten, där huvudsakliga uppgiften var att rita villaträdgårdar samt att bestämma växtsortimentet. 
– Jobbat i eget företag i Dalarna med projektering av utemiljön i bostadsområden. 
– Projektledare i Trädgårdsringen och BoGrönt under de senaste 20 åren, där huvudsakliga uppgiften var att leda arbetet med årets återkommande kampanjer; växtval och inköp.