Öppet webbinar: Odlingstips inför säsongen med Maj-Lis Pettersson

Hortonom och växtskyddsexpert Maj-Lis Pettersson kommer den 19 februari kl 12.00 ge odlingstips inför säsongen. Maj-Lis kommer att berätta om några av hennes absoluta favoriter i trädgården. Hon kommer att ge dig några tips inför sådd och förökning och också ta upp några skadedjur och svampsjukdomar som är nya och viktiga att känna till.

Maj-Lis har arbetat med växtskyddsfrågor i 40 år, först på f.d. Statens Växtskyddsanstalt och sedan på Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Hon är kanske mest känd som trädgårdsexperten i ”Odla med P1” och ”Trädgård med Maj-Lis” i Radio Uppland, där hon svarar på lyssnarnas frågor. Sedan ”Odla” startade 2004 och i 41 år i Radio Uppland har hon svarat på ett oändligt antal frågor om varför växter ser konstiga och sjuka ut och vilka åtgärder man kan ta till. Hon är också författare till flera växtskyddsböcker, bland annat Trädgårdens växtskydd, den mest omfattande växtskyddsboken i Sverige. Hennes senast utgivna böcker är ”Skydda din trädgård” (senast reviderad och utökad 2019) och ”Skydda dina krukväxter”.

Maj-Lis arbetar som egen företagare i Gröna Råd Växtkonsulter AB med bland annat rådgivning, hålla kurser och föredrag, vara växtdoktor, skriva växtskyddsböcker, populärvetenskapliga artiklar och förmedla bilder.

Missa inte detta unika webbinar! Föreläsningen är öppen, tillgänglig för alla och kostar 120 kr. Du anmäler dig här »