Odla en blomstrande köksträdgård

Skötsel och odling

Önskar du dig en vacker och ätbar köksträdgård är det här en kurs för dig. Glädjen och nyttan med att odla har funnits i alla tider men är kanske just nu mer aktuellt och angeläget än någonsin. Att njuta av sin egen skörd och samtidigt veta att odlingsarbetet bidrar till biologisk mångfald och ett mer hållbart samhälle är djupt tillfredsställande.

Så här går det till

Tiden då köksträdgården anlades i ett nedre undanskymt hörn av trädgården är över. Nu vill vi stolt visa upp den som ett blomstrande smycke, gärna på framsidan av trädgården så alla förbipasserande kan njuta av den. Stora kålhuvuden samsas med skira rosenskäror som svajar i vinden, sorter och färger finns i mängder och vi kan odla med olika färgtema varje år. Genom att odla grönsaker och blommor tillsammans skapar du en blomstrande köksträdgård, det som fått det franska namnet Potager.

I den här kursen lär du dig hur du planerar, odlar och sköter om en blomstrande köksträdgård för ekologiska och goda skördar. I den examinerande delen av kursen gör du en examination där du redovisar ett odlingsår för din egen blomstrande köksträdgård.

Förkunskaper

För att läsa Odla en blomstrande köksträdgård krävs inga förkunskaper, kom som du är!

Start: Flexibel

Form: Distans

Pris: 8 495 kr

Beräknad studietid: Minimum 80 timmar

Giltighetstid: 12 månader

Examen: Kursintyg erhålls efter godkända kursmoment och examination.

Efter avslutad kurs kan du:

  • Planera, odla och sköta om en ekologisk och blomstrade köksträdgård – en fransk potager.
  • Göra en årsplanering för en blomstrande köksträdgård.
  • Grunderna om köksträdgårdens vanligaste skadedjur och sjukdomar, samt hur du åtgärdar dem.
  • Grunder om odling och beskärning av bärbuskar samt fruktträd.

Köksträdgården
Historik
Fransk köksträdgård
Jordbearbetning
Jordförbättring
Marktäckning
Bevattning
Kompost
Så och förkultivera
Växtföljd
Skötsel
Pallkrageodling
Växtskydd
Odla frukt
Odla bär
Örtagård
Varmbänk
Skörda
Vinterodla
Samla fröer

Examination
Odlingsåret

Odla en blomstrande köksträdgård går helt på distans utan fysiska träffar. Via Trädgårdsakademins utbildningsplattform når du ditt utbildningsmaterial, genomför uppgifterna och kommunicerar med din lärare. Boken Den blomstrande köksträdgården – potager på svenska av Anette Nilsson ingår som kurslitteratur och skickas till dig per post.

Kursen tar cirka 80 timmar att genomföra och du har tolv månader på dig att slutföra den. Innehållet omfattas av en variation av inlämningsuppgifter, övningar, föreläsningar, faktatexter, bildexempel och bildspel. Under kursens gång får du återkoppling och kommentarer från din lärare. Efter examination erhåller du kursintyg.

I kursen får du tillgång till Trädgårdsakademins Webbcafé där du får kontakt och utbyter erfarenheter med dina lärare och studiekamrater via chatt och diskussionsforum. Du får också möjlighet att delta i livesända föreläsningar varje vecka.

Erbjudande

När du påbörjar kursen Odla en blomstrande köksträdgård får du fyra fröpåsar
och en personlig rabattkod som ger dig 15 % på ett köp på wexthuset.com

Anmäl dig till kursen här

  • Välj din studietakt
  • Betala med faktura
  • Börja inom 10 dagar