Webbinar: Trädgårdsmästarens latin – växternas vetenskapliga namn (öppet)

Föreläsare: Inger Palmstierna

På onsdag den 10 februari klockan 12.00 är det dags för ett nytt webinar! Denna gång kommer Inger Palmstierna att guida oss genom växters latinska namn.

Du är varmt välkommen att delta! Antalet platser är begränsat så vi vill be dig registrera dig så snart som möjligt och följ instruktionerna i efterkommande mejl. Webbinaret spelas in och vi skickar en länk till inspelningen till alla som anmält sig.

Registreringslänk:

https://attendee.gotowebinar.com/register/3853456574222766593

Trädgårdsmästarens latin – växternas vetenskapliga namn

Tittar man lite närmare på de latinska namnen upptäcker man snart att det finns många spännande saker gömda i de krångliga orden. I namnen finns inte bara påminnelser om spännande berättelser och legender, utan också praktisk och användbar information. Har det lilla skottet du ser i plantskolan namnet altimissimus kan du räkna med att det så småningom kommer att blir mycket stort, står det odoratus kommer det att dofta gott i din trädgård och hittar du ordet vescus vet du att det är ätligt. Ja, vad säger oss växtnamn som pendula, fastigiata, nigra, alba, alnifolia, purpurea och plena? Vad betyder egentligen bodnantense och murielae? Hur ser en växt ut med sortnamnet Stairway to Heaven eller Purple Rain? Vilka regler finns när det gäller namnsättning. Vad här handelsnamn och finns det trender? Låt dig inpsireras och lär mer i onsdagens webbinar med hortonom Inger Palmstierna.

Inger Palmstierna är en etablerad och erfaren trädgårdsförfattare, journalist, översättare, föreläsare och fotograf och sedan 1988 driver hon det egna företaget Alsike OdlingsKonsult AB. Hon har arbetat med trädgård sen hon var 12 år och är trädgårdsmästare, utbildad odlingshortonom vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp.

Trädgårdsakademins Webbinar