Webbinar: Perenner till trädgården – vad kan du föröka lätt själv?

Att anlägga en hel trädgård tar både mycket tid och kan kosta en hel del. Som trädgårdsarkitekt kommer du ibland träffa de kunder som inte har möjlighet att köpa alla växter som behövs för att åstadkomma den helhet du har skissat på. Men det finns genvägar för den som har tid och utrymme att föröka perenner själv och spara mycket pengar. En fröpåse kostar ofta mindre än vad bara en enda planta gör i växtbutiken. Däremot är det inte helt lätt att utifrån långa frölistor förstå vad som är enkelt och lönsamt att odla fram själv. En del växter går också att föröka på andra sätt genom sticklingar och delning.

I den här föreläsningen går vi igenom ett sortiment av perenner som är lätta att lyckas med från frö. Du får tips på sorter till en komplett blommande fjärilsrabatt. Vi går även igenom några andra metoder för förökning och visar hur man kan gå tillväga.

Eva Uppsäll har en bakgrund som biolog med examen från SLU och har därefter byggt på utbildningen under flera år med inriktning mot trädgård. Idag äger och driver hon företaget Greenery Studio Arkitekt och trädgård tillsammans med syriske arkitekten Donn Dannan i Älmhult.  Eva är medlem i Svenska trädgårdsdesigners sedan 2018.