Webbinar: Nyttodjur i trädgården

Föreläsare: Lena Truelsen

Våra villaträdgårdar blir mer och mer viktiga för att behålla den biologiska mångfalden. Speciellt i och nära våra städer, även om en del städer jobbar aktivt med frågan om hur förändra parker och grönytor. Men även i jordbrukslandskapet. Jordbruken idag är ju specialiserade med stora arealer av ett fåtal kulturer som blommar under en kort tid, dessutom hålls diken och andra ytor ogräsfria. I sådana miljöer finns inget eller lite utrymme för insekter och andra djur att trivas. I veckans webbinar tittar vi på hur man kan planera villaträdgården till glädje och nytta för både människor och trädgårdens nyttiga djur.

Presentation av föreläsare Lena Truelsen:
Nybliven pensionär med genuint växtintresse.
Är 4:e generationen trädgårdsmästare.
Trädgårdsingenjör 1976.
Drivit familjeföretag – Gardencenter i Göteborgstrakten – där huvudsakliga uppgiften var att rita villaträdgårdar samt att bestämma växtsortimentet.
Jobbat i eget företag i Dalarna med projektering av utemiljön i bostadsområden.
Marknadsansvarig och projektledare i Trädgårdsringen och BoGrönt under de senaste 20 åren. Huvudsakliga uppgiften – att leda arbetet med årets återkommande kampanjer; växtval och inköp. Dessutom framtagning av all växtinformation till BoGrönts växtlexikon samt handboken ”Växter till din trädgård”.