Webbinar: Handledarutbildning – diskussion och frågestund

Att vara handledare innebär i grunden att hjälpa studenterna att omvandla den teoretiska kunskap som de fått från Trädgårdsakademin, till ett praktiskt handhavande. Just denna del i utbildningen av att studenten får öva och pröva sina kunskaper i en autentisk miljö är av yttersta vikt för såväl skolan som för studenten.

För att ni som handlare skall få stöd av oss i ert handledare har vi tagit fram en serie utbildningsfilmer. Dessa utbildningsfilmer är speciellt framtagna till er i samarbete med BIP – Business Intelligence Production och syftar till att ge er konkreta verktyg att handha studenternas LIA – Lärande I Arbete. Ni kan se filmerna hur många gånger ni vill och även använda utbildningsmaterialet ihop med filmerna eller som separat påminnelse/uppdatering.

Som komplement till filmerna erbjuder vi också möjligheten att delta i webbinar där du får möjlighet att diskutera och ställa frågor föreläsarna om händelser och funderingar du kanske ställs för under LIA-perioden. Webbinaret sker i realtid och du detar via din dator, mobil eller surfplatta.

Nästa tillfälle är tisdagen den 28 februari kl 10.

Utbildningsfilmer:
Feedback – En film om hur man ger studenterna professionellt utvecklande feedback.
Konflikthantering – En film om hur man förebygger och löser konflikter.
Motivation – En film om hur man skapar egenmotivation hos studenten att vilja utvecklas.
Målstyrning – En film om hur man sätter rätt mål på rätt person för maximal motivation.
Grupprocessen – En film om hur en grupp tar steg i utvecklingen till att bli ett team.
Professionalism – En film om vilka krav som ställs i den professionella miljön på en arbetsplats.