Webbinar: Hur förvandlas en vild äng till en uppvuxen trädgård?

Det här är berättelsen om hur en trädgård tog form från en vild äng till en uppvuxen trädgård med två hus, stor köksträdgård och en spegeldamm med större vattensalamandrar i. En fantastisk miljö där trädgården har tydlig koppling till det omgivande landskapet. Hör Ulrika berätta om hur trädgården tog form, både på ritbordet och i verkligheten.

Ulrika Levin, vinnare av Trädgårdsakademins pris Årets Trädgårdsarkitekt 2023, hade en tydlig vision för trädgården på Österlen, en ambition som bottnade i viljan att visa att en trädgård kan inrymma estetiska värden likväl som biodiversitet och hälsofrämjande egenskaper.

 

Ulrika Levin är en flerfaldigt prisbelönt trädgårdsarkitekt, och föreläsare som varit verksam i över 20 år inom sin profession. Hon arbetar med projekt i olika typer av miljöer och hennes uppdrag sträcker sig från privata trädgårdar till parkmiljöer och offentliga gröna miljöer. Ulrika utsågs till Årets Trädgårdsarkitekt 2023. Hon är även ena halvan av den populära podcasten Ulrika och Lindas trädgårdspodd.