Öppet webbinar: Ormbunkar med Anton Sundin

Dags för ett öppet webbinar där alla som vill kan delta! Det blir en föreläsning om en av världens äldsta växter. Den har genom historien räddat jorden flera gånger och har även idag många samhällsnyttiga användningsområden. Föreläsningen tar dig från forntid till ormbunksgalenskapen i det viktorianska Storbritannien och vidare in i vår tid och berör på vilka sätt ormbunken har använts och kan användas – framförallt som trädgårdsväxt.

Du anmäler dig här »

Hur skötselkrävande är ormbunkar och hur förökar man dem bäst? Varför ska vi kompostera örnbräken? Det blir odlingstips och skötselråd för ormbunkarna i trädgården. Föreläsningen innehåller även många designtips på hur ormbunkar kan användas, båda i nyanläggningen och i äldre befintliga rabatter. En djupdykande botanisering bland alla de spännande ormbunkar som är härdiga för odling i Sverige blir det också.

Föreläsare Anton Sundin är trädgårdsmästare med stor passion för ormbunkar, jord- och hållbarhetsfrågor. Han delar tiden mellan en tjänst som trädgårdsmästare i Skellefteå och sin frilansande verksamhet inom trädgårdsområdet där han bland annat skriver om trädgård, föreläser samt leder kurser och workshops. Anton är författare till boken Ormbunkar (2019) samt medförfattare till Trädgårdsboken om Jord (2016).