Öppet webbinar: Dahlior med Elisabeth Svalin Gunnarsson

Äntligen dags för ett öppet webbinar, med ingen mindre än Elisabeth Svalin Gunnarsson. Alla som vill kan delta! Du anmäler dig här »

Den vackra och rikblommande dahlian hör till de korgblommiga växterna, Asteraceae. Dahlian härstammar från Mexiko där Azteker och andra indianstammar använde den i matlagningen, troligtvis mest för medicinskt syfte, men även för dekoration och i religiösa sammanhang. Efter Spanjorernas erövring av Mexiko togs dahlian till Spanien och under 15-, 16- och 1700-talen fick den aldrig någon större uppmärksamhet, men har senare tid förstås ökat i popularitet över hela världen. Och vem kan inte älska dahlia, denna fleråriga knöl som tacksamt återkommer år efter år med stora, färgstarka och geometriskt intressanta blommor som knappt kan mäta sig med något annat. Under detta webbinar får vi höra Elisabeth Svalin Gunnarsson berätta om detta fascinerande växtsläkte.

Elisabeth Svalin Gunnarsson är kulturvetare, skribent och fotograf med särskilt intresse för trädgård, arkitektur, kyrkobyggnader, talekonst och allt brittiskt. Hon skriver böcker om kulturhistoria och trädgård. Senaste boken är ”I trädgården vill jag vara Karin” på förlaget Bonnier Fakta.