Naturinspirerad design – chatt onsdag 12/10 kl 20-21

Varmt välkommen till Chatt i Trädgårdsakademins Webbcafé onsdagen den 12 oktober kl 20-21 då vi diskuterar trädgårdsdesign och vi ska titta lite närmare på naturinspirerad design. Att ta naturen tillbaks till trädgården har varit en återkommande trend vid olika tider. Mest relevant av miljömässiga skäl har trenden setts stark på 1970-talet, 1990-talet och senast nu under 2010-talet. Metoderna är många och vi kan se naturinspirerad design i både privatträdgårdar och i stadsmiljön med allt från friväxande buskage med bär, nötter och blommor till innovativa öppna dagvattenlösningar, växtväggar och gröna tak.

Hur kan vi som planerar naturinspirerade trädgårdar finna balansen mellan funktion och estetik? Måste naturinspirerat se vilt och ovårdat ut, eller kan vi skapa en strukturerad, arkitektonisk trädgårdslösning med mjuka gröna värden? Vilka växter och material kan vara mest lämpliga att använda?

Hoppas att vi ses på chatten för en givande diskussion om naturinspirerad trädgårdsdesign!

Hälsar
Matilda Hallgren
Trädgårdsakademin

Ps. Om du vill vara med loggar du in som vanligt via www.trga.se, klicka sedan på Webbcafé under rubriken Aktiviteter till vänster på sidan. Väl inne i Webbcafét klickar du på Chatt. Ds.