Chatt: Trädgårdsarkitektens samarbete med leverantörer

Hoppas att du haft en riktigt fin påsk. Jag vill hälsa dig varmt välkommen till Chatt i Trädgårdsakademins Webbcafé denna tisdag den 18 april kl 20-21 för att diskutera tips och idéer kring leverantörer och allehanda beställningar av växter och material.

När designen är presenterad och godkänd är det dags att beställa växter, och innan dess ska de hårda materialen anläggas. En viktig del av verksamheten som designer eller anläggare är att bemästra plantskolornas kvalitetsbegrepp och inte minst att känna till de bästa leverantörerna för olika växter och andra material. Vart kan man finna bra jord, gödsel, betongplattor, grus och natursten? Vad betyder plantskolekatalogens förkortningar sol, co eller th 100? Vad är egentligen skillnaderna mellan olika kvalitetsbegrepp och prisklasser? Vilka leverantörer är lämpligast att använda för perenner, träd, eller färdig häck, och bör ordern delas upp mellan olika leverantörer? Om detta och andra viktiga saker att tänka på angående samarbetet med leverantörer diskuterar vi under tisdagens chatt.

Hoppas vi ses på chatten för en givande och praktisk diskussion så här mitt i trädgårdsanläggningstider.

Hälsar
Matilda Hallgren
Trädgårdsakademin
Ps. Om du vill vara med loggar du in som vanligt via www.trga.se, klicka sedan på Webbcafé under rubriken Aktiviteter till vänster på sidan. Väl inne i Webbcafét klickar du på Chatt. Ds.