Chatt: Kombinera stil och ståndort i ett designprojekt

Varmt välkommen till Chatt i Trädgårdsakademins Webbcafé tisdagen den 2 maj kl 20-21 då temat är Trädgårdsdesign. Denna kväll fördjupar vi oss i ett designprojekt där en viss stil och ståndort behöver kombineras och fungera.

Kunderna är Johanna och Tony, 42 och 36, som behöver hjälp med den mycket lilla trädgården till sitt 60-talshus i stan. Huset är i gult tegel och med svart platt tak. De vill behålla trädäcket och den stora praktmagnolian som växer i det. För övrigt är de helt öppna för förändringar och tillägg.

Johanna reser mycket och har en förkärlek till Japan. Hon vill inte ha uppenbara symboler som trampstenar eller lyktor i granit som man kan finna på gardencenter utan önskar istället en viss essens av den lugna och stiliserade natur-vurm som hon upplevde i Japanska trädgårdar. Tony vill att trädgården ska vara lika fin sommar som vinter och vill helst inte ha några lövfällande växter alls. Det får gärna vara vintergrönt men inte bara barrväxter. Ståndorten är zon 3, en vindskyddad plats i halvskugga, med lätt lerjord som har något surare pH än neutralt.

Vad ska vi hitta på till Johanna och Tony? Häng gärna med en stund på chatten för att ta del av andras tips och idéer eller dela dina egna. Förbered gärna fem växter och två material som kan passa så tar vi upp dem till diskussion.

Ser fram mot att ses på chatten!
Hälsar
Matilda Hallgren
Trädgårdsakademin