Chatt: Kanter, övergångar och materialmöten

Varmt välkommen till Trädgårdsakademins Webbcafé imorgon tisdag den 7 mars kl 20-21. Det har blivit dags att hålla chatt på temat Aktuellt/Deltagarna väljer, och denna gång kommer vi att diskutera ett ämne om alltid är lika aktuellt oavsett om vi befinner oss i ritningsfasen, under anläggning eller om vi utför löpande skötsel; nämligen kanthantering, övergångar och materialmöten i trädgården.

Hur gör man en rabattkant så enkel att sköta som möjligt? Hur funkar materialmötet grus och gräs, och vilka typer av kanter kräver en trimmer i skötseln för att resultatet ska hålla sig snyggt? Hur kan man göra för att trädäcket och gräsmattan kan mötas på ett funktionellt sätt? Vilka kantstenar finns att tillgå och hur funktionella är de egentligen? Hur funkar rotspärrar och när behövs de? Och sist men inte minst, hur ritar jag ut dessa kanter, övergångar och materialmöten i min trädgårdsritning, så att anläggningen går som jag vill?

Många frågor kan uppstå runt detta ämne, och jag ser fram mot att åter få chatta med er efter sportlovsuppehållet som varit.

Hälsar
Matilda Hallgren
Trädgårdsakademin
Ps. Om du vill vara med loggar du in som vanligt via www.trga.se, klicka sedan på Webbcafé under rubriken Aktiviteter till vänster på sidan. Väl inne i Webbcafét klickar du på Chatt. Ds.