Trädgårdsutbildningar på distans #pluggaträdgård

Hem / Alla artiklar / Sofierokrukan – Lena Nordqvist vann tävlingen!

Sofierokrukan – Lena Nordqvist vann tävlingen!

Våra blivande trädgårdsarkitekter och trädgårdsdesigners blev tillfrågade av Sofiero om att göra ett arrangemang för Sofierokrukan under den stora trädgårdsfesten 2016. Stolt vinnare blev Lena Nordqvist som just nu läser Trädgårdsdesign Primo här hos oss. Stort grattis från alla oss på Trädgårdsakademin!
—  Jag försökte hitta kärnan i Sofiero och kombinera detta med syftet med krukan. Nu har jag plötsligt fått beställningar på entrékrukor till företag, berättar Lena Nordqvist för oss.
Hon har valt att kalla arrangemanget ”En del av Helsingborg” och ger oss en fin beskrivning av sina tankar:
— Kungligheterna älskade Helsingborg och trädgård. Det som låg närmast deras hjärta skänktes till folket. Fyra ”träd” symboliserar parken och dess gångar möts i ”Brunnen”. Precis som i verkligheten. När arrangemanget överlämnas ges ett naturligt tillfälle att tala om staden, kunglig design och det vackra Sofiero! Något som är lätt att arrangera och något som står ut bland alla färgglada blomsterarrangemang på mottagningar, året runt! En del av vår själ, en del av vårt arv, en del av Helsingborg, i din hand. Vårda den ömt!”

Spara
Spara
Spara