Trädgårdsutbildningar på distans #pluggaträdgård

Hem / Alla artiklar / Lär känna våra lärare i Trädgårdsdesign Primo

Lär känna våra lärare i Trädgårdsdesign Primo

Vi har två duktiga lärare i kursen Trädgårdsdesign Primo – Ann-Sophie Andersson och Lydia Jeppsson. Här får du lära känna dem lite bättre.

Ann-Sophie heter jag och är lärare i kurserna Trädgårdsdesign Primo, Villaträdgårdens historia och Trädgårdens underhåll och skötsel.

Mina arbetsuppgifter på Trädgårdsakademin

Förutom att undervisa arbetar jag även med den dagliga driften och som utvecklingsledare där fokus är på att kvalitetssäkra och utveckla våra kurser utifrån branschens kompetensbehov och branschrelaterade förändringar, så som hållbarhet och klimatförändringar. Jag har även ansvar för yrkesbevisen i växtkännedom samt ritningsläsning, avvägning och utsättning.

Hur jag hamnade i trädgårdsbranschen

Det är drygt 15 år sedan jag kom in i trädgårdsbranschen. Jag började som beteendevetare och undervisade då pedagogik på en lärarutbildning och kände att jag var väldigt teoretisk och ville komma ut mer, som de flesta vill som söker sig till den gröna näringen, och då blev det en yrkeshögskoleutbildning till trädgårdsmästare på Munkagårdsskolan i Tvååker.

I och med att jag tidigare hade jobbat som lärare kände jag att det hade varit kul att fortsätta som det, men inom trädgård stället. Jag fick en tjänst på ett naturbruksgymnasium som lärare inom både vuxenutbildning och gymnasiets trädgårdsinriktning. Därefter följde en anställning som lärare på Akademi Båstad. Först var min inriktning mest odling men jag har med tiden gått över mer på skötsel och jag tycker det är ett jättekul område. På Trädgårdsakademin har jag arbetat sedan 2017.

Jag heter Lydia och är lärare i kurserna Trädgårdsdesign Primo och Odla en blomstrande köksträdgård.

Min bakgrund

Jag är utbildad lärare och trädgårdsarkitekt och har arbetat här på Trädgårdsakademin sedan 2018. Jag har ett stort intresse för trädgård och arbetar även som arbetsledare åt större anläggningsfirmor vid planteringar. När jag inte arbetar tycker jag om att måla i akvarell.

Intresset för trädgård och odling har jag haft länge och jag tog tjänstledigt från jobbet som lärare för att omskola mig och läste till trädgårdsarkitekt här på Trädgårdsakademin. Utbildningen gjorde att jag kunde ta steget fullt ut för att kombinera mina växtkunskaper med designuppdrag.

Mina arbetsuppgifter på Trädgårdsakademin

Förutom att undervisa arbetar jag även med marknadsföring i våra sociala medier.

Text: Desirée Olsson