Växtkomposition

Trädgårdsdesign

Det här är en kurs för dig som vill skapa upplevelserika och hållbara planteringar med trädgårdsväxter. I kursen lär du dig komponera med växter utifrån principer om rytm och repetition, färg, form och textur, proportioner och skala, fokus och blickfång. Du lär dig välja växter utifrån ståndort och att göra planteringar som bjuder på olika upplevelser under året.

Så går det till

Vi inleder kursen med ett avsnitt om färglära och färg i trädgårdsdesign och växtkomposition. Vi går sedan vidare till växtkomposition och konsten att välja rätt växt för rätt plats dels utifrån ståndort och dels utifrån växtens karaktär. I kursen får du också ta del av beskrivningar av Mästarrabatter som inspiration för den avslutande delen av kursen där du får i uppgift att på egen hand komponera rabatter som du presenterar för din lärare och dina studiekamrater. Kursen avlutas med ett avsnitt om skötsel av planteringar.

Förkunskaper

För att läsa kursen Växtkompostion krävs inga förkunskaper, kom som du är!

Start: Flexibel

Form: Distans

Pris: 7 494 inkl. moms (5 995 exkl. moms)

Beräknad studietid: Minimum 80 timmar

Giltighetstid: 12 månader

Examen: Kursintyg erhålls efter godkända kursmoment och examination.

Efter avslutad kurs kan du utifrån grundläggande principer om växtkomposition skapa planteringar med utgångspunkt från:

  • Färg, form och textur.
  • Årstidsväxlingar.
  • Växtplatsens förutsättningar.

Vad är färg?

Färg i trädgårdsdesign

Färgkomposition

Komponera med växter

Form

Textur

Mästarrabatter

Skötsel

Kursen Växtkompostion ges på distans utan fysiska träffar. Via Trädgårdsakademins utbildningsplattform når du ditt utbildningsmaterial, genomför uppgifter och kommunicerar med din lärare.

Kursen tar cirka 80 timmar att genomföra och du har tolv månader på dig att slutföra den. Innehållet omfattas av en variation av inlämningsuppgifter, övningar, föreläsningar, faktatexter, bildexempel och bildspel. Under kursens gång får du återkoppling och kommentarer från din lärare. Efter examination erhåller du kursintyg.

I kursen får du även tillgång till Trädgårdsakademins Webbcafé där du får kontakt och utbyter erfarenheter med dina lärare och studiekamrater via chatt och diskussionsforum. Du får också möjlighet att delta i livesända föreläsningar varje vecka.

Växtkomposition ingår även i kursen Trädgårdsdesign Flora.

Anmäl intresse för kursen här